Bezoek showroom

Winkelwagen
Welke verschillende soorten vlambeelden zijn er?
Nielco van Walsem - Vrijdag 22 Maart 2022

Welke verschillende soorten vlambeelden zijn er?

Verschillende vlambeelden uitgelegd

Spitvuur

Hier worden vlammen gecreëerd door een reflecterende ronddraaiende as (het lijkt op een ronddraaiende spit). Wanneer de ledverlichting erop schijnt, worden er vlammen zichtbaar gemaakt op de achterwand.

Deze vlamtechniek zie je onder andere terug bij de Charlton & Jenrick I-serie, British Fires of de Dimplex Vivente en Ignite serie. Deze haarden kun je vaak in meerdere kleuren instellen. Prijsklasse varieert gemiddeld van 2200 tot 3500 euro.

Vlamdoeken

Bij deze technniek worden de vlammen gecreëerd door een combinatie van wind en doeken. Onder in de haard zit een ventilator die lucht langs de doeken blaast, waardoor deze beginnen te wapperen. Aan de onderkant zit ook ledverlichting verwerkt, die weer licht schijnt op de wapperende doeken, waardoor je een mooi vlammenspel creëert.

Er zit in de onderkant van de haard verlichting verwerkt en als je dit combineert met wapperende doeken krijg je een mooi vlammenspel. Prijsklasse varieert gemiddeld van 2600 tot 4000 euro,

Waterdamp

Waterdamp behoort tot één van de meest bekende vlamtechnieken. Bij deze vlamtechniek wordt een waterreservoir gevuld en in de haard gezet. Het water komt via een opvangbak in contact met een transducer (waterverdamper). Deze transducer produceert door trillingen een koudwaternevel. Met een microventilator wordt de damp naar boven geblazen, wat een realistisch vlammeneffect geeft. Prijsklasse varieert gemiddeld van 1600 tot 6000 euro.

Holografie

Dit is één van de nieuwste technieken en ook heel toekomstbestendig, omdat hier echte vlammen worden nagebootst in de haard. Dit wordt gedaan door de combinatie van LED strips en holografie. De prijzen van deze haarden liggen hoger, omdat het produceren en ontwikkelen van deze haarden veel tijd in beslag neemt. Prijsklasse varieert gemiddeld van 4200 tot 10000 euro

 

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies