Bezoek showroom

Winkelwagen

Geschiedenis

Hoe het begon 

Het begon allemaal in 1932, toen de oprichter R. van Walsem begon met het voorzien van warmte door middel van kolen. Elke dag weer bracht hij met paard en wagen de kolen naar alle klanten. Na de Tweede Wereldoorlog ging hij ook olie verkopen als brandstof.

2de generatie 

In 1964 kwam Nelis van Walsem als 2de generatie op 21 jarige leeftijd in de zaak. Hij zat niet stil en breidde het bedrijf uit met de verkoop van kolen- en oliehaarden. Na ongeveer 10 jaar kwamen hier ook de gashaarden bij. Omdat de gashaarden markt explosief steeg, werd de keuze gemaakt om te stoppen met de handel in kolen- en oliebrandstoffen.

3de generatie

Rond 1990 kwam Rijk van Walsem, de 3de generatie, rond 22 jarige leeftijd in de zaak. Er kwam steeds meer nadruk te liggen op sfeer- en bijverwarming. Dat zorgde ervoor dat hij de handel in kolen- en oliehaarden stopzette en zich volledig ging richten op sfeerhaarden, al wordt de hoofdverwarmingstak nog steeds niet vergeten.

Een nieuw avontuur: Cozyance.

Anno 2022 begint de vierde generatie, Nielco van Walsem, met een duurzame aanvulling op Kachelspecialist van Walsem onder de naam 'Cozyance'. Omdat woning en interieur steeds belangrijker worden en het niet alleen meer gaat om de vlammen, zal er ook gericht gaan worden op het realiseren van interieurmeubels met als middelpunt het sfeervolle vlammenspel van een elektrische haard.

Zoals Isaac Newton het zei: "we staan op schouders van reuzen". Door de rijke geschiedenis heen zijn belangrijke ervaringen met onder andere kwaliteit, betrouwbaarheid, ontzorging en vakkundigheid doorgegeven van generatie op generatie. Gecombineerd met passie kunnen wij nu een geheel nieuwe ervaring creeëren, wat een mooie aanleiding kan zijn voor waardevolle geluksmomenten in huis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies