Bezoek showroom

Winkelwagen
Faber

Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard

Faber

Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard

Keuze van de specialist

Faber

Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard

Faber Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard
Faber Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard
Faber Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard
Faber Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard
Faber Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard
Faber Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard

Altijd 2 jaar garantie op je openhaard

Eigen montage team

Al meer dan 80 jaar ervaring

100% kwaliteit tegen scherpe prijzen

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Plus- en minpunten Volgens onze haardexpert

Minder diep (40 cm) dan de E-matrix Linear versie (55 cm)

Voor de aansluiting heb je alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en regulier stopcontact nodig.

De ruit sluit aan de onder- en bovenkant niet aan op de haard.

Omschrijving

De Faber E-Box 1000/450 See Through is een elektrische doorkijkhaard met een fascinerend vuurbeeld gevormd door opwervelend koudwaternevel en energiezuinige LED-verlichting. Bijzonder aan deze haard is dat Faber, dankzij hun uniek gepatenteerd multidimensionaal vuurbeeld, geen achterwand nodig heeft zoals veel andere elektrische haarden. Het vuurbeeld is ontwikkeld op basis van de Faber Opti-Myst techniek. Een groot voordeel is dat deze haard geen gasaansluiting of schoorsteen nodig heeft, waardoor hij niet alleen zeer milieuvriendelijk is, maar ook vrijwel overal in de ruimte geplaatst kan worden. De Faber E-Box 1000/450 ST wordt geleverd met een afstandsbediening en een elektrische bijverwarming van 1 kW. Met de afstandsbediening kun je de vlamhoogte in 6 standen regelen. De E-Box is een inbouwhaard die frameloos als front- of doorzichtmodel geleverd kan worden.

 

 

Opties

De Faber E-Box 1000/450 ST wordt standaard geleverd met een afstandsbediening. Hieronder ontdek je de verschillende opties:

 

Decoratie

De haard wordt standaard geleverd met een zwarte plaat waarop diverse soorten kiezels gelegd kunnen worden. Je kunt kiezen voor witte stenen of glazen acryle ice vulling, dat de uitstraling heeft van doffe ijsblokjes. Optioneel is de haard ook verkrijgbaar met een fraai houtset. Dit kunststof houtset bevat geïntegreerde ledverlichting voor een sfeervol gloeibed. De blokken gloeien zelf ook mee, waardoor het effect nog mooier wordt.

 

Waterleiding of Waterpomp

Standaard wordt de haard geleverd met een waterleidingaansluiting die op een waterkraan kan worden aangesloten. Indien wij zowel de haard als het meubel voor je verzorgen, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte te realiseren. We kunnen dit ook zelf doen met behulp van onze monteur of loodgieter.

 

Wanneer een waterleiding niet mogelijk is, bestaat de optie van een waterpomp. Je kunt een geschikte waterbak van enkele liters kopen bij een lokale bouwmarkt, of wij kunnen een passende waterbak voor je regelen. Deze plaats je onder de haard. Het systeem met een waterpomp is gevoeliger, omdat er meer kans is op vuil in de pomp. Als wij een waterbak voor je regelen, zorgen we ook voor een netje om zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak te houden. We kunnen ook met je meedenken over de beste manier om dit in je meubel in te bouwen, of we kunnen dit volledig voor je realiseren.

 

 

Mogelijkheden

Voor het creëren van het vlammenbeeld is een wateraansluiting en een stroompunt vereist. Indien het niet mogelijk is om een waterleiding aan te leggen, kan de haard ook worden aangesloten op een waterbox. Hierbij wordt ergens een waterbak geplaatst die vervolgens wordt aangesloten op de haard.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Deze haard vereist meer aandacht bij de installatie dan andere elektrische haarden. Het kan worden vergeleken met de installatie van een gashaard. Net zoals een gashaard op een gasleiding moet worden aangesloten, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbox. Je bent echter niet verplicht om dit door ons te laten doen; sommige van onze klanten installeren de haard zelf. We denken graag met je mee over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren, en we sturen je vooraf een lijst met aandachtspunten gebaseerd op onze ervaring. We adviseren je graag en denken samen met jou na over de optimale installatiemethode. Als je liever niet zelf klust en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kan onze monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en meteen te testen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of dit door ons te laten doen.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Samen met jou brainstormen we uitgebreid over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten het in een 3D-tekening zien en bespreken de details aan de hand van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Als je een meubel laat maken door een interieurbouwer, horen we dat graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Mocht er een storing of defect optreden, maak je dan geen zorgen. Onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We handelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dat is niet onze stijl.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Liggend model
 • Diverse decoratiemogelijkheden
 • Brandstof: Elektrisch
 • Warmte: 1kW
 • Type kachel: Inbouw
 • Breedte: 114 cm
 • Diepte: 41,2 cm
 • Hoogte: 80 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Zeer levendig vlammeneffect, waarbij geen vast patroon zichtbaar is.
 • Standaard geleverd met afstandsbediening
 • Vlamhoogte regelbaar in 6 standen
 • Naar keuze te decoreren met een realistische houtset, carrara witte kiezels of glazen acryle ice vulling
 • Leverbaar als frameloos front- of doorzichtmodel.
 • Werkt op een normaal stopcontact en flexibele waterleiding of reservoir met pomp (optie).
 • De ruit is gemakkelijk uit de haard te halen tijdens onderhoud

Nadelen

 • Vereist meer onderhoud doordat de damp ontstaat uit water met kalk. Na verloop van de branduren kan er een waas ontstaan op het glas, maar dit is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.
 • Sommige klanten ervaren dat ze bij het kijken naar de haard iets te veel in de lampen kijken. We leggen dan uit dat dit niet de gebruikelijke positie is om naar de haard te kijken, maar dat je er voornamelijk vanaf een afstand van geniet, bijvoorbeeld wanneer je op de bank zit.

 

Afmetingen van andere modellen

Deze haard is ook beschikbaar als fronthaard, de Faber E-Box 1000/450 Front.

 

 

Specificaties

VlamtechniekWaterdamp

Inbouwbreedte114 cm

Inbouwhoogte80 cm

Inbouwdiepte41,2 cm

Kleureffecten in stelbaarNee

Met ruitJa

Verwarmingsfunctie1 kW

KnispermoduleJa

AfstandsbedieningJa

AppNee

Veelgestelde vragen over dit product

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen bij deze elektrische haard is 1 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Wat is het verschil tussen de E-box 1000 en de E-matrix 1050? 

Er zijn paar grote verschillen tussen de E-box en de E-matrix:

- Bij de E-box krijg je een kunststof houtset. Bij de E-matrix een keramisch houtset (zit ook in gashaarden). Een keramisch houtset geeft een realistischere look. Het voordeel van kunststof is, dat er vaak ook ledverlichting in verwerkt zit, wat een gloei effect geeft.

- Het glas loopt bij de E-box niet door (zie onderstaand) en bij de E-matrix wel. Bij de E-matrix kan dit, omdat er een speciaal beluchtingssysteem in zit die ervoor zorgt dat de ruiten niet beslaan. De E-box heeft dit niet. Is daarom minder strak afgewerkt, maar maakt het prijstechnisch wel weer interessanter.

- De verwarming is duidelijk zichtbaar bij de E-box en niet zichtbaar bij de E-matrix. De E-matrix is mooier afgewerkt.

- De e-matrix kan je bedienen met app en afstandsbediening. De e-box alleen met afstandsbediening.

- Bij de E-matrix kan je verschillende gloei bed kleuren instellen en de verlichting van de verbrandingskamer.

- Dus je hebt veel meer instelmogelijkheden. En uiteraard de prijs, maar dat zal je al wel gezien hebben.

- E-matrix heeft een 2kW verwarmingselement en de E-box een 1kW.

Faber Faber E-Box 1000/450 ST Doorkijkhaard | 114 cm | Elektrische Doorkijkhaard

Bezoek onze showroom in Rhenen (NL)

Persoonlijk advies van een expert

Inspirerende interieurmeubels met een haard

Uw huidige woonsituatie met nieuwe haard laten visualiseren in 3D

Overzicht van alle soorten vlambeelden die er zijn

Bezoek de showroom

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies