Bezoek showroom

Winkelwagen
Faber

Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Faber

Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Keuze van de specialist

Faber

Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Faber Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Altijd 2 jaar garantie op je openhaard

Eigen montage team

Al meer dan 80 jaar ervaring

100% kwaliteit tegen scherpe prijzen

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Plus- en minpunten Volgens onze haardexpert

Kan bediend worden met de meest luxe app die er bestaat binnen het gamma van elektrische haarden

Deze haard heeft de body van de gashaard, wat terug te zien is in de stijlvolle afwerking.

Vraagt meer onderhoud (komt omdat de damp ontstaat vanuit water en dit kalk bevat). Na verloop van de branduren kan er een waas ontstaan op het glas. Dit is met een vochtige doek weg te halen.

Omschrijving

Op zoek naar een alternatief voor een traditionele gas- of houthaard? De Faber E-Matrix Linear 1050/400 III biedt een frisse en moderne optie. Met zijn lage en breed gestrekte design en fascinerende vuurbeeld is deze haard een goede keuze. Het unieke gepatenteerde driedimensionale vuurbeeld is het resultaat van de doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek. De combinatie van verlichting en watervernevelaars zorgt voor vlammen die bijna niet te onderscheiden zijn van echt vuur. Samen met de levensechte houtdecoratie en het optionele gloeibed creëert dit een plezierige kijkervaring. Bovendien kun je met Fabers nieuwste ontwikkeling de kleur van de vlammen aanpassen met behulp van RGB-LED verlichting.

 

Deze elektrische haard vereist enkel een aansluiting op elektriciteit en water. Dankzij de minimale uitstoot en het beperkte energieverbruik is de haard milieuvriendelijk en toekomstbestendig. Om de warmtebeleving van een echte haard na te bootsen, beschikt de E-Matrix Linear 1050/400 III over een verwarmingsfunctie met een vermogen van 2 kW. Hiermee kun je de ruimte comfortabel verwarmen. Daarnaast is de haard uitgerust met een regelbare knispermodule met vuurgeluid voor een complete beleving.

 

Opties

 

De Faber E-Matrix Linear 1050/400 III wordt standaard geleverd met een afstandsbediening en een gebruiksvriendelijke app. Zo kun je binnen 1 minuut een bluetoothverbinding tot stand brengen tussen de app en de haard. De app biedt talloze opties waarmee je het ideale vlambeeld en de verlichting kunt instellen. Bovendien toont de app direct welke storing er eventueel optreedt, zodat je dit snel aan ons kunt doorgeven voor snelle en efficiënte ondersteuning.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Breng het vuur tot leven met onderverlichting en bovenverlichting. Onderverlichting creëert een gloeieffect op de bodem, waardoor het vuur nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt voor een prachtige lichtval en gloed bovenop de blokken, waardoor het houtset nog mooier naar voren komt. Met de app kun je de lichtkleur, felheid en snelheid naar eigen voorkeur instellen, zodat je de haard volledig kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak.

 

Ontspiegeld AR-glas voor een helder zicht op het vuur

Standaard is de haard voorzien van een gewone glazen ruit, maar je kunt ook kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd. Dit speciale glas minimaliseert reflecties, waardoor je een nog beter zichthebt op het vuurbeeld zonder hinderlijke reflecties. Het ontspiegelde glas wordt gerealiseerd door een speciaal folie aan de binnenzijde van het glas. Vooral bij eenzijdige haarden komt het ontspiegelde glas goed tot zijn recht.

 

Creëer diepte met een zwart glazen achterwand

Standaard is de haard uitgerust met een donkere matte achterwand. Wil je echter meer diepte en intensiteit in het vuurbeeld? Dan kun je kiezen voor een zwart glazen achterwand. Dit glas zorgt ervoor dat de vlammen reflecteren in de achterwand, waardoor het lijkt alsof er meer vuur in de haard aanwezig is dan er in werkelijkheid is.

 

decoratiemogelijkheden

De Faber E-Matrix Linear 1050/400 III wordt standaard geleverd met een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Heb je echter de voorkeur voor witte kiezels of glazen blokjes met een Acrylic Ice look in plaats van het houtset? Dan kunnen we deze alternatieve decoratie leveren om aan jouw wensen tegemoet te komen.

 

 

Installatie

Bij de installatie van de haard is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbaarheid van een waterleiding. Indien er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we samen met jou de mogelijkheden verkennen, zoals het aanleggen van een waterleiding via de kruipruimte of een alternatieve waterbox oplossing. Onze deskundige installateurs denken graag met je mee over de beste technische vormgeving voor jouw situatie.

 

Plaatsing en installatie naar wens

Deze elektrische haard kan vrijwel overal in je ruimte geplaatst worden, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. Wel dient de haard te beschikken over een vaste wateraansluiting, zodat je nooit zelf water hoeft bij te vullen. Indien er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we onderzoeken of deze via de kruipruimte of op een andere manier aangelegd kan worden. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbox. Hierbij wordt een waterbak in de ombouw van de haard geplaatst, die vervolgens wordt aangesloten op de haard.

 

We denken graag met je mee over de technische aspecten van de plaatsing en installatie van de haard. Bovendien kan de haard op iedere gewenste hoogte ingebouwd worden, zodat je deze perfect kunt afstemmen op je wooninrichting en persoonlijke voorkeuren.

 

Flexibele installatie-opties

Je hebt de keuze om zelf aan de slag te gaan met het opbouwen en installeren van de haard. We voorzien je van advies en een lijst met aandachtspunten om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wil je echter zeker zijn van een professioneel resultaat en geen gedoe? Dan kan onze monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en te testen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of dit volledig aan ons over te laten.

 

Realiseer je droommeubel met haard

Droom je van een compleet plaatje met een op maat gemaakt meubel en haard? We gaan graag uitgebreid met je brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. Samen schetsenwe jouw droommeubel, tonen we een 3D-tekening en bespreken we alle details aan de hand van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we gezamenlijk tot een besluit komen, meten we de situatie nauwkeurig op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Samenwerking met een interieurbouwer

Als je ervoor kiest om een meubel te laten maken door een interieurbouwer zorgen we ervoor dat jouw inzet tot een minimum wordt beperkt en dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Betrouwbare service en ondersteuning

Mocht er zich een storing of defect voordoen, dan hoef je je geen zorgen te maken. Onze eigen servicemonteur komt bij je langs om het probleem te verhelpen. We handelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. 

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect voor een realistisch vuurbeeld
 • Diverse decoratiemogelijkheden om de haard naar wens aan te passen
 • Eenvoudige bediening via de gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • Verwarming met een vermogen van 1-2 kW
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmetingen (breedte x diepte x hoogte): 125,1 cm x 54 cm x 75,4 cm

 

Voordelen:

 • Geschikt om onder een televisie in een cinemawall te plaatsen vanwege het lage en brede design
 • Inclusief afstandsbediening en gebruiksvriendelijke app voor optimale bedieningsgemak
 • Geen noodzaak om de haard bij te vullen dankzij de vaste watertoevoer
 • E-Matrix Burner zorgt voor een speels, driedimensionaal vuurbeeld
 • Realistisch vuurbeeld dankzij de led lichtmodule van Faber
 • Aanpasbare vlamkleuren met de RGB module
 • Eenvoudige aansluiting op een ultradunne, flexibele waterleiding en regulier stopcontact
 • Mogelijkheid voor doorkijk en roomdivider configuraties

 

Nadelen:

 • Vereist regelmatig onderhoud vanwege mogelijke kalkaanslag op het glas
 • Bij directe nabijheid kan er sprake zijn van enige verblinding door de lampen, maar vanaf een normale kijkafstand is dit niet hinderlijk
 • De vernevelaar/transducer kan slijtage vertonen, maar is gemakkelijk en kosteneffectief te vervangen

 

Met de Faber E-Matrix Linear 1050/400 III haal je een veelzijdige en moderne haard in huis. Of je nu kiest voor de standaardconfiguratie of extra opties toevoegt, deze haard biedt een frisse en persoonlijke oplossing voor jouw verwarmingsbehoeften.

 

Afmetingen andere modellen

De Faber E-Matrix Linear 1050/400 III  heeft aan 3 zijden glas. Dit type haard is ook leverbaar in een hoekvariant (1050/400 II) of met alleen vooraanzicht (1050/400 I). Mocht je een bredere versie willen dan is er ook de Faber E-Matrix Linear 1300/400 I, II & III.

 

 

Specificaties

VlamtechniekWaterdamp

Inbouwbreedte125,1 cm

Inbouwhoogte75,5 cm

Inbouwdiepte54 cm

Kleureffecten in stelbaarJa

Met ruitJa

Verwarmingsfunctie2 kW

KnispermoduleJa

AfstandsbedieningJa

AppJa

Veelgestelde vragen over dit product

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Faber Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 III | 125,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Bezoek onze showroom in Rhenen (NL)

Persoonlijk advies van een expert

Inspirerende interieurmeubels met een haard

Uw huidige woonsituatie met nieuwe haard laten visualiseren in 3D

Overzicht van alle soorten vlambeelden die er zijn

Bezoek de showroom

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies