Bezoek showroom

Winkelwagen
Faber

Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Faber

Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Keuze van de specialist

Faber

Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Faber Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Altijd 2 jaar garantie op je openhaard

Eigen montage team

Al meer dan 80 jaar ervaring

100% kwaliteit tegen scherpe prijzen

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Plus- en minpunten Volgens onze haardexpert

Deze haard heeft de body van de gashaard, wat terug te zien is in de stijlvolle afwerking.

Kan bediend worden met de meest luxe app die er bestaat binnen het gamma van elektrische haarden

Vraagt meer onderhoud (komt omdat de damp ontstaat vanuit water en dit kalk bevat). Na verloop van de branduren kan er een waas ontstaan op het glas. Dit is met een vochtige doek weg te halen.

Omschrijving

De Faber E-Matrix Linear 1300/400 III is een mooi alternatief voor traditionele gas- of houthaarden. Het lage, brede ontwerp en het fascinerende vuurbeeld maken de E-Matrix Linear een unieke haard. Dankzij de geavanceerde Faber Opti-Myst techniek geniet je van een driedimensionaal vuurbeeld dat bijna niet te onderscheiden is van echt vuur. De combinatie van de prachtige vlammen, de realistische houtdecoratie en het optionele gloeibed zorgen voor een mooi visueel vlammenspel. Bovendien kun je met de RGB-LED verlichting de kleur van de vlammen naar wens aanpassen.

 

Het installeren van de E-Matrix Linear 1300/400 III is eenvoudig. Je hebt alleen elektriciteit en water nodig. Deze brander stoot vrijwel geen schadelijke stoffen uit, waardoor het energieverbruik beperkt is. Dit maakt de haard niet alleen milieuvriendelijk, maar ook klaar voor de toekomst. Om de warmtebeleving van een echte haard na te bootsen, is de E-Matrix Linear uitgerust met een verwarmingsfunctie van 2 kW. Hiermee kun je de ruimte op een aangename manier verwarmen. Bovendien beschikt de haard over een regelbare knispermodule met vuurgeluid, waardoor de totale ervaring compleet wordt gemaakt.

Opties

De Faber E-Matrix Linear 1300/400 III is standaard voorzien van een afstandsbediening en een app. Om mensen niet te laten betalen voor opties die ze niet gaan gebruiken heeft Faber een basistoestel ontwikkeld die je kunt uitbreiden met de volgende opties: onderverlichting, topverlichting, ontspiegeld AR-glas en een zwart glazen achterwand. Hieronder ontdek je wat er allemaal mogelijk is:

 

Gebruiksvriendelijke app

Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken met elektrische haarden. Binnen 1 minuut heb je de bluetoothverbinding tussen de app en de haard tot stand gebracht. Er zijn veel opties waarmee je jouw droom vlambeeld en verlichting kan instellen. Krijgt de haard een storing? in de app zie je gelijk welke storing het is. Deze geef je aan ons door en dan kunnen we sneller handelen. 

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Wil je een extra gloeieffect toevoegen aan de haard? Dan is onderverlichting een goede optie. Hiermee creëer je een gloeiend effect op de bodem van de haard, waardoor het vuur nog realistischer wordt. Via de app kun je de lichtkleur, felheid en snelheid van de onderverlichting regelen, zodat je het perfecte sfeereffect kunt creëren.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard wordt de haard geleverd met een glazen ruit, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel bekend als Anti Reflectie glas. Dit speciale glas minimaliseert reflecties, waardoor je een nog beter zicht hebt op het vuurbeeld zonder hinderlijke weerkaatsingen. Dit wordt bereikt door een speciale folie aan de binnenzijde van het glas. Vooral bij de eenzijdige haarden komt het ontspiegelde glas volledig tot zijn recht. Kies voor ontspiegeld glas en geniet ongestoord van het prachtige vuur.

 

Zwart glazen achterwand

De haard wordt standaard geleverd met een donkere matte achterwand. Als optie kun je kiezen voor een zwarte glazen achterwand. Deze glazen achterwand voegt meer diepte toe aan het vuur doordat de vlammen reflecteren in de achterwand. Hierdoor lijkt het alsof er meer vuur in de haard aanwezig is dan daadwerkelijk het geval is. Met de zwarte glazen achterwand creëer je een nog intensere en levendige vuurervaring in je haard.

 

Decoratie

De haard is standaard voorzien van een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Mocht je liever witte kiezels of glazen blokjes met Acrylic Ice look willen hebben dan kun je die geleverd krijgen in plaats van het houtset.

 

Waterleiding of Waterpomp

Wat betreft de aansluiting van de haard, bieden we twee mogelijkheden: een waterleiding of een waterpomp. Standaard wordt de haard geleverd met een waterleidingaansluiting die je kunt aansluiten op een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor je realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte te krijgen. We kunnen dit zelfs voor je regelen met behulp van onze ervaren monteurs en loodgieters.

 

Als een waterleiding niet mogelijk is, bieden we de optie van een waterpomp. Hierbij plaats je een verfbak van een aantal liter onder de haard, die vervolgens wordt aangesloten op de haard. Hoewel dit systeem gevoeliger is omdat er meer kans is op vuil in de pomp, zorgen we ervoor dat er een netje wordt meegeleverd om zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak te houden. Ons team kan zelfs met je meedenken over de beste manier om de waterpomp in je meubel in te bouwen of dit volledig voor je realiseren.

 

Mogelijkheden

De elektrische haard kan vrijwel overal in je ruimte geplaatst worden, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. De haard vereist echter wel een vaste wateraansluiting, zodat je nooit het water hoeft bij te vullen. Het is belangrijk om te weten dat de haard een vaste wateraansluiting nodig heeft. Mocht er geen waterleiding aanwezig zijn, dan kunnen we samen kijken naar alternatieve opties, zoals het aanleggen van een waterleiding via de kruipruimte of andere mogelijkheden. Als dat niet mogelijk is, kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbox. Dit betekent dat er een waterbak in de ombouw van je haard geplaatst wordt, die vervolgens verbonden wordt met de haard.

 

We denken graag met je mee over de technische aspecten en hoe we dit het beste kunnen realiseren. Daarnaast kan de haard op elke gewenste hoogte worden ingebouwd, zodat je deze perfect kunt afstemmen op je wooninrichting en persoonlijke wensen.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Deze haard vraagt meer aandacht qua installatie dan andere elektrische haarden. Het proces lijkt op dat van een gashaard, waarbij de aansluiting plaatsvindt op een waterleiding of waterbox. Hoewel het niet verplicht is om de installatie aan ons over te laten, staan we altijd klaar om je persoonlijk advies te geven en met je mee te denken over de beste aanpak. We delen graag een lijst met aandachtspunten, gebaseerd op onze ervaring, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Mocht je liever niet zelf klussen en verzekerd willen zijn van een vlekkeloze installatie, dan kan onze ervaren monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Daarna kun je zelf kiezen of je de haard in je meubel wilt installeren of dit aan ons wilt overlaten. 

 

Haard + meubel samen geregeld

Als je droomt van een compleet plaatje, bieden we de mogelijkheid om samen met jou een uniek meubel te ontwerpen dat perfect past bij je Faber E-matrix 1300/400 III Driezijdig. Tijdens een uitgebreide brainstormsessie bespreken we jouw wensen en behoeften, waarbij we schetsen maken en een 3D-tekening presenteren. In onze showroom laten we je stalen en voorbeelden zien, zodat je een goed beeld krijgt van hoe jouw droommeubel met haard eruit kan zien. Nadat we samen tot een besluit zijn gekomen, meten we de situatie zorgvuldig op en gaan we aan de slag om jouw droommeubel werkelijkheid te maken.

 

Interieurbouwer

Als je ervoor kiest om een meubel te laten maken door een interieurbouwer, hoef je je geen zorgen te maken. We zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld, zodat jij zo min mogelijk werk hebt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt zoals jij het voor ogen hebt.

 

Service

We hechten veel waarde aan service en klanttevredenheid. Mocht er onverhoopt een storing of defect optreden, dan staan we voor je klaar. Onze eigen servicemonteur komt snel bij je langs om het probleem op te lossen. We begrijpen dat je niet van het kastje naar de muur gestuurd wilt worden, daarom zorgen we ervoor dat de service soepel en efficiënt verloopt.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse Decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmeting breedte: 150,1 cm
 • Afmeting diepte: 53,5 cm
 • Afmeting hoogte: 75,5 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Goed onder een televisie in een cinemawall te plaatsen, omdat deze haard laag en breed is.
 • Standaard geleverd met afstandsbediening en app
 • Door de vaste watertoevoer hoef je de haard nooit bij te vullen
 • E-Matrix Burner zorgt voor een speels, driedimensionaal vuurbeeld dat zich vanaf het gloeiende asbed tussen de houtstammen omhoog beweegt.
 • De led lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer.
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen.
 • Met de RGB module is nu ook de kleur van de vlam aan te passen.
 • Voor de aansluiting heb je alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en regulier stopcontact nodig.
 • 3 dimensionaal vuur. Bij de meeste elektrische haarden heb je met een 2D vlammenspel te maken. Deze haard is de enige in zijn soort die 3D vlammeneffect kan creëren. Vandaar dat deze haarden ook in doorkijk en een roomdivider mogelijk zijn. 
 • Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken. Binnen 1 minuut heb je de haard met een bluetooth verbinding verbonden met de app en kan je het vlammenspel naar wens instellen. Onze favoriet: het kampvuur effect. Net zoals een kampvuur, wordt het vlammenspel geleidelijk aan minder en meer. Zo wordt het nog natuurlijker.

 

Nadelen

 • De haard vergt enig onderhoud aangezien de damp ontstaat uit water dat kalk bevat. Na verloop van branduren kan er een waas ontstaan op het glas, maar dit is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.
 • Sommige klanten hebben opgemerkt dat ze mogelijk iets te veel in de lampen kijken wanneer ze naar de haard kijken. Het is belangrijk om te benadrukken dat je thuis meestal niet van bovenaf zo dicht op de haard kijkt, maar meestal vanaf een afstand, bijvoorbeeld vanaf je bank. Op die manier zal je de haard op de meest natuurlijke manier ervaren.
 • Een ander aandachtspunt is dat de vernevelaar/transducer een slijtbaar onderdeel is. Gelukkig kan dit onderdeel gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen, mocht dat nodig zijn.

 

Afmetingen andere modellen

De Faber E-Matrix Linear 1300/400 III  heeft aan 3 zijden glas. Dit type haard is ook leverbaar in een hoekvariant (1300/400 II) of met alleen vooraanzicht (1300/400 I). Mocht je een smallere versie willen dan is er ook de Faber E-Matrix Linear 1040/400 I, II & III.

 

Specificaties

VlamtechniekWaterdamp

Inbouwbreedte150,1 cm

Inbouwhoogte75,5 cm

Inbouwdiepte54 cm

Kleureffecten in stelbaarJa

Met ruitJa

Verwarmingsfunctie2 kW

KnispermoduleJa

AfstandsbedieningJa

AppJa

Veelgestelde vragen over dit product

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Faber Faber E-matrix 1300/400 III | 150,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Bezoek onze showroom in Rhenen (NL)

Persoonlijk advies van een expert

Inspirerende interieurmeubels met een haard

Uw huidige woonsituatie met nieuwe haard laten visualiseren in 3D

Overzicht van alle soorten vlambeelden die er zijn

Bezoek de showroom

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies