Bezoek showroom

Winkelwagen
Faber

Faber E-matrix 800/500 I | 88 cm | Elektrische inbouwhaard

Faber

Faber E-matrix 800/500 I | 88 cm | Elektrische inbouwhaard

Keuze van de specialist

Faber

Faber E-matrix 800/500 I | 88 cm | Elektrische inbouwhaard

Faber Faber E-matrix 800/500 I | 88 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 800/500 I | 88 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 800/500 I | 88 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 800/500 I | 88 cm | Elektrische inbouwhaard

Altijd 2 jaar garantie op je openhaard

Eigen montage team

Al meer dan 80 jaar ervaring

100% kwaliteit tegen scherpe prijzen

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Plus- en minpunten Volgens onze haardexpert

Deze haard heeft de body van de gashaard, wat terug te zien is in de stijlvolle afwerking.

Kan bediend worden met de meest luxe app die er bestaat binnen het gamma van elektrische haarden

Vraagt meer onderhoud (komt omdat de damp ontstaat vanuit water en dit kalk bevat). Na verloop van de branduren kan er een waas ontstaan op het glas. Dit is met een vochtige doek weg te halen.

Omschrijving

De Faber E-matrix Mood 800/500 I is een uitstekend alternatief voor een gas- of houthaard. Het rustgevende vuurbeeld is wat de E-Matrix Mood elektrische inbouwhaard speciaal maakt. Dit unieke gepatenteerde driedimensionale vuurbeeld is ontstaan uit een doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek. De verlichting en watervernevelaars creëren vlammen die bijna niet van echt vuur te onderscheiden zijn. Deze mooie vlammen in combinatie met de levensechte houtdecoratie en het optionele gloeibed maken het een genot om naar deze haard te kijken. Fabers nieuwste ontwikkeling maakt het mogelijk om de vlammen van kleur te verstellen met behulp van RGB-LED verlichting.

 

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is elektriciteit en water. Omdat deze haard vrijwel geen uitstoot heeft, is het energieverbruik beperkt. Dit maakt de haard milieuvriendelijk en toekomstbestendig. Om toch de warmtebeleving van een echte haard te ervaren, is de E-matrix Mood 800/500 I voorzien van een verwarmingsfunctie met een vermogen van 2 kW. Op deze manier kun je de ruimte mooi bijverwarmen. Daarnaast heeft de haard ook een regelbare knispermodule met vuurgeluid om de beleving compleet te maken.

 

 

Opties

De Faber E-Matrix Mood 800/500 I wordt standaard geleverd met een afstandsbediening en een app. Om mensen niet te laten betalen voor opties die ze niet zullen gebruiken, heeft Faber een basistoestel ontwikkeld dat je kunt uitbreiden met de volgende opties: onderverlichting, bovenverlichting, ontspiegeld AR-glas en een zwart glazen achterwand. Hieronder ontdek je wat er allemaal mogelijk is:

 

Gebruiksvriendelijke app

Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app van alle merken met elektrische haarden. Binnen 1 minuut kun je de bluetoothverbinding tussen de app en de haard tot stand brengen. Er zijn veel opties waarmee je jouw gewenste vlambeeld en verlichting kunt instellen. Als de haard een storing heeft, kun je deze direct in de app zien. Je kunt dit aan ons doorgeven, zodat we snel actie kunnen ondernemen.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Onderverlichting zorgt voor een gloeiend effect op de bodem, waardoor het vuureffect nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt voor een mooie lichtval en gloed boven op de blokken, waardoor het houtset nog beter naar voren komt. Als je voor deze opties kiest, kun je zelf de lichtkleur, felheid en snelheid instellen in de app. Op die manier kun je de haard volledig naar eigen wens instellen. De meest realistische kleurencombinatie is namelijk een persoonlijke beleving.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard is de haard voorzien van een gewone glazen ruit. Optioneel kun je kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd. Dit glas zorgt ervoor dat de ruit minder reflecteert, waardoor je het vuurbeeld nog beter kunt zien zonder gestoord te worden door reflecties in het glas. Dit effect wordt gecreëerd door een speciale folie aan de binnenzijde van het glas. Ontspiegeld glas komt het beste tot zijn recht bij haarden met één zichtzijde.

 

Zwart glazen achterwand

Standaard heeft de haard een donkere matte achterwand. Optioneel kun je kiezen voor een zwart glazen achterwand. Dit glas zorgt voor meer diepte in het vuur, omdat de vlammen reflecteren in de achterwand. Hierdoor lijkt er meer vuur in de haard te zitten dan er in werkelijkheid is.

 

Decoratie

Standaard is de haard voorzien van een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Als je liever witte kiezels of glazen blokjes met Acrylic Ice-look wilt hebben, kunnen deze in plaats van het houtset geleverd worden.

 

Waterleiding of Waterpomp

Standaard wordt de haard geleverd met een waterleidingaansluiting. Deze kun je aansluiten op een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor jou realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte te krijgen. We kunnen dit ook zelf realiseren met behulp van onze monteur of loodgieter.

 

Als een waterleiding niet mogelijk is, heb je de optie van een waterpomp. Je kunt een verfbak van een bepaald aantal liters kopen bij de plaatselijke bouwmarkt, of wij kunnen een geschikte waterbak voor je regelen die je onder de haard plaatst. Dit systeem is gevoeliger, omdat er meer kans is dat er vuil in de pomp terechtkomt. Als wij een waterbak voor jou regelen, zorgen we er ook voor dat er een netje wordt geleverd dat zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak houdt. We kunnen ook met je meedenken over hoe je dit het beste in je meubel kunt integreren, of we kunnen het volledig voor je realiseren.

 

 

Mogelijkheden

De elektrische haard kan vrijwel overal in je ruimte worden geplaatst. Je hebt geen last van beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft wel een vaste wateraansluiting, zodat je de haard nooit hoeft bij te vullen. Houd er wel rekening mee dat de haard hiervoor een vaste wateraansluiting nodig heeft. Als er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier kan worden aangelegd. Als dit niet mogelijk is, kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbak die in de ombouw van de haard wordt geplaatst en vervolgens wordt aangesloten op de haard.

 

We kunnen met je meedenken over de beste technische oplossing en de haard op elke gewenste hoogte inbouwen, zodat deze perfect past bij je wooninrichting en wensen.

 

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het opbouwen en installeren van de haard. Deze haard vereist meer aandacht bij de installatie dan andere elektrische haarden. Het is vergelijkbaar met de installatie van een gashaard. Net zoals een gashaard op een gasleiding moet worden aangesloten, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbak. Je bent echter niet verplicht om de installatie door ons te laten doen, en sommige van onze klanten doen het zelf. We denken graag met je mee over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren, en sturen je van tevoren een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring. Samen adviseren we je over de beste aanpak. Als je liever niet zelf klust en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kan onze monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Daarna kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of dit door ons te laten doen.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Samen kunnen we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We kunnen een meubel schetsen, dit in een 3D-tekening laten zien en de details bespreken aan de hand van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen een besluit nemen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Als je een meubel laat maken door een interieurbouwer, horen we dat graag! We zorgen ervoor dat je zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed wordt geregeld. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Als er een storing of defect optreedt, hoef je je geen zorgen te maken. Onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We reageren snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd, dat past niet bij onze stijl.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
  1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmetingen breedte: 88 cm
 • Afmetingen diepte: 53,5 cm
 • Afmetingen hoogte: 86 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Geschikt om onder een televisie in een cinemawall te plaatsen vanwege de lage en brede vorm.
 • Wordt standaard geleverd met afstandsbediening en app.
 • Door de vaste watertoevoer hoef je de haard nooit bij te vullen.
 • E-Matrix Burner zorgt voor een speels, driedimensionaal vuurbeeld dat zich vanaf het gloeiende asbed tussen de houtstammen omhoog beweegt.
 • De led-lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer.
 • Met de led-lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen.
 • Met de RGB-module kan nu ook de kleur van de vlam worden aangepast.
 • Voor de aansluiting heb je alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en een gewoon stopcontact nodig.
 • Driedimensionaal vuur. De meeste elektrische haarden hebben een 2D-vlammenspel, maar deze haard kan een 3D-vlameffect creëren. Daarom zijn deze haarden ook geschikt als doorkijkhaarden en roomdividers.
 • Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app van alle merken. Binnen 1 minuut kun je de haard met een bluetooth-verbinding verbinden met de app en kun je het vlammenspel naar wens instellen. Onze favoriet: het kampvuur-effect. Net zoals bij een kampvuur neemt het vlammenspel geleidelijk af en toe toe, wat het nog natuurlijker maakt.

 

Nadelen

 • Vereist meer onderhoud (dit komt doordat de damp ontstaat uit water en dit kalk bevat). Na verloop van tijd kan er een waas ontstaan op het glas, maar dit kan worden verwijderd met een vochtige doek.
 • Sommige klanten hebben aangegeven dat ze wat te veel naar de lampen kijken als ze naar de haard kijken. We leggen dan uit dat je normaal gesproken niet van bovenaf zo dicht op de haard kijkt, maar meestal op afstand, bijvoorbeeld vanaf de bank.
 • De vernevelaar/transducer is een onderdeel dat slijtage kan vertonen, maar dit kan gemakkelijk en zonder hoge kosten worden vervangen.

 

Afmetingen van andere modellen

De Faber E-matrix Mood 800/500 I is een fronthaard. Dit type haard is ook beschikbaar in een hoekvariant (800/500 II) of een 3-zijdige variant (800/500 III). Als je een grotere ruit dan 50 cm hoog wilt, is er ook de Faber E-Matrix Mood 800/650 met een ruithoogte van 65 cm. Deze is ook beschikbaar als een-, twee- en driezijdige variant.

 

Specificaties

VlamtechniekWaterdamp

Inbouwbreedte88 cm

Inbouwhoogte86 cm

Inbouwdiepte53,5 cm

Kleureffecten in stelbaarJa

Met ruitJa

Verwarmingsfunctie2 kW

KnispermoduleJa

AfstandsbedieningJa

AppJa

Veelgestelde vragen over dit product

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Faber Faber E-matrix 800/500 I | 88 cm | Elektrische inbouwhaard

Bezoek onze showroom in Rhenen (NL)

Persoonlijk advies van een expert

Inspirerende interieurmeubels met een haard

Uw huidige woonsituatie met nieuwe haard laten visualiseren in 3D

Overzicht van alle soorten vlambeelden die er zijn

Bezoek de showroom

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies