Bezoek showroom

Winkelwagen
Faber

Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider

Faber

Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider

Keuze van de specialist

Faber

Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider

Faber Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider
Faber Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider
Faber Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider
Faber Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider
Faber Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider
Faber Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider

Altijd 2 jaar garantie op je openhaard

Eigen montage team

Al meer dan 80 jaar ervaring

100% kwaliteit tegen scherpe prijzen

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Plus- en minpunten Volgens onze haardexpert

Deze haard heeft de body van de gashaard, wat terug te zien is in de stijlvolle afwerking.

Kan bediend worden met de meest luxe app die er bestaat binnen het gamma van elektrische haarden

Vraagt meer onderhoud (komt omdat de damp ontstaat vanuit water en dit kalk bevat). Na verloop van de branduren kan er een waas ontstaan op het glas. Dit is met een vochtige doek weg te halen.

Omschrijving

De Faber E-matrix Mood 800/500 RD is een roomdivider haard en een uitstekend alternatief voor een gas- of houthaard. Met dit model heeft Faber als enige leverancier op de hele markt van elektrische haarden een roomdivider haard ontwikkeld. Deze haard is een echte eyecatcher voor in je woonkamer. Veel elektrische haarden vereisen een achterwand om vlammen te creëren, maar Faber kan de RoomDivider versie maken dankzij hun uniek gepatenteerd multidimensionaal vuurbeeld. Dit vuurbeeld is ontstaan uit een doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek.

 

De verlichting en watervernevelaars creëren vlammen die bijna niet van echt vuur te onderscheiden zijn. Deze prachtige vlammen in combinatie met de levensechte houtdecoratie en het optionele gloeibed maken het een plezier om naar deze haard te kijken. Faber's nieuwste ontwikkeling maakt het ook mogelijk om de kleur van de vlammen aan te passen met behulp van RGB-LED-verlichting.

 

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is elektriciteit en water. Omdat deze haard vrijwel geen uitstoot produceert, is het energieverbruik beperkt. Dit maakt de haard milieuvriendelijk en toekomstbestendig. Om toch de warmtebeleving van een echte haard te ervaren, is de E-matrix Mood 800/500 RD uitgerust met een verwarmingsfunctie van 2 kW vermogen. Op deze manier kun je de ruimte mooi bijverwarmen. Het verwarmingselement bevindt zich aan één kant, dus het is belangrijk om bij het plaatsen van de haard rekening te houden met de gewenste warmteverdeling. Naast de verwarming heeft de haard ook een regelbare knispermodule met vuurgeluid om de beleving compleet te maken.

 

 

Opties

De Faber E-Matrix Mood 800/500 RD wordt standaard geleverd met een afstandsbediening en een app. Om te voorkomen dat mensen betalen voor opties die ze niet zullen gebruiken, heeft Faber een basismodel ontwikkeld dat kan worden uitgebreid met verschillende opties. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

 

Gebruiksvriendelijke app

Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app van alle merken met elektrische haarden. Binnen 1 minuut kun je een bluetoothverbinding tot stand brengen tussen de app en de haard. Met de app kun je veel opties instellen om jouw gewenste vlambeeld en verlichting te creëren. Mocht er een storing optreden, dan kun je in de app direct zien welke storing het is. Je kunt dit aan ons doorgeven, zodat we snel actie kunnen ondernemen.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard is de haard voorzien van een gewone glazen ruit. Optioneel kun je kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd. Dit glas vermindert de reflectie in het glas, waardoor je het vuurbeeld nog beter kunt zien zonder hinderlijke reflecties. Dit effect wordt gecreëerd door een speciaal folie aan de binnenzijde van het glas.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Onderverlichting zorgt voor een gloeieffect op de bodem, waardoor het vuureffect nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt voor een mooie lichtval en gloed bovenop de blokken, waardoor het houtset nog beter tot zijn recht komt. Bij het kiezen van deze opties kun je zelf de lichtkleur, felheid en snelheid instellen via de app. Op die manier kun je de haard volledig naar eigen wens instellen. De meest realistische kleurencombinatie blijft echter een persoonlijke beleving.

 

Decoratie

Standaard is de haard voorzien van een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Als je liever witte kiezels of glazen blokjes met een Acrylic Ice-look wilt hebben, kunnen deze als alternatief geleverd worden in plaats van het houtset.

 

Zwart glazen achterwand

Standaard heeft de haard een donkere matte achterwand. Optioneel kun je ervoor kiezen om een zwart glazen achterwand te installeren. Dit glas zorgt voor meer diepte in het vuur doordat de vlammen weerspiegelen in de achterwand. Hierdoor lijkt het alsof er meer vuur in de haard aanwezig is dan er daadwerkelijk is.

 

Waterleiding of waterpomp

De haard wordt standaard geleverd met een waterleidingaansluiting die je kunt aansluiten op een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor jou realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte aan te leggen. We kunnen dit ook zelf regelen met behulp van onze monteur of loodgieter. Als een waterleiding niet mogelijk is, heb je de optie van een waterpomp. Je kunt een geschikte waterbak van enkele liters kopen bij de plaatselijke bouwmarkt, of wij kunnen een geschikte waterbak voor je regelen die je onder de haard plaatst. Dit systeem is gevoeliger omdat er meer kans is op vuil in de pomp. Als wij een waterbak voor je regelen, zorgen we er ook voor dat er een netje wordt geleverd dat zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak houdt. We kunnen ook met je meedenken over hoe je dit het beste kunt inbouwen in je meubel, of we kunnen het volledig zelf realiseren.

 

 

Mogelijkheden

De elektrische haard kan op vrijwel elke gewenste plek in je ruimte worden geplaatst. Je hebt geen last van beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. De haard moet wel worden aangesloten op een vaste wateraansluiting, zodat je de haard nooit hoeft bij te vullen. Houd er rekening mee dat de haard hiervoor een vaste wateraansluiting nodig heeft. Als er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier kan worden aangelegd. Als dit niet mogelijk is, kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbox. Dit betekent dat er in de ombouw van jouw haard een waterbak wordt geplaatst die vervolgens wordt aangesloten op de haard. We denken graag met je mee over de technische aspecten van deze oplossing. Daarnaast kan de haard op elke gewenste hoogte worden ingebouwd, zodat je de haard perfect kunt afstemmen op je wooninrichting en wensen.

 

 

Installatie

Deze haard vereist meer aandacht bij de installatie dan andere elektrische haarden. Het kan worden vergeleken met de installatie van een gashaard. Net zoals een gashaard moet worden aangesloten op een gasleiding, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbox. Je bent echter niet verplicht om de installatie door ons te laten uitvoeren, en sommige klanten kiezen ervoor om het zelf te doen. We denken graag met je mee over de beste manier om de haard te installeren en sturen je van tevoren ook een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring. Samen kunnen we nadenken en adviseren over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Als je liever niet zelf aan de slag gaat en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kan onze monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Daarna kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of om het inbouwen aan ons over te laten.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Dan gaan we samen uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten het zien in een 3D-tekening en bespreken alle details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Samenwerking met een interieurbouwer

Als je een meubel wilt laten maken door een interieurbouwer, horen we dat graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Mocht er een storing of defect optreden, maak je dan geen zorgen. Onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We handelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd - dat past niet bij onze stijl.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmetingen (breedte x diepte x hoogte): 101,2 cm x 55,3 cm x 87 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Kan worden ingebouwd in een roomdivider, waardoor een ruimte in tweeën wordt verdeeld maar toch verbonden blijft door het doorkijk effect
 • Het glas van de haard is aan beide zijden mooi afgewerkt en gemakkelijk te openen voor onderhoud
 • Standaard geleverd met afstandsbediening en app
 • Dankzij de vaste watertoevoer hoef je de haard nooit bij te vullen
 • De E-MatriX Burner zorgt voor een speels, multidimensionaal vuurbeeld dat zich vanaf het gloeiende asbed tussen de houtstammen omhoog beweegt
 • De led lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen
 • Met de RGB-module kun je nu ook de kleur van de vlam aanpassen
 • Voor de aansluiting is alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en een regulier stopcontact nodig

 

Nadelen

 • Vereist meer onderhoud doordat de damp ontstaat uit water dat kalk bevat. Na verloop van branduren kan er een waas op het glas ontstaan, maar dit kan eenvoudig worden verwijderd met een vochtige doek.
 • Sommige klanten merken op dat ze de lampen iets te veel kunnen zien als ze dicht op de haard kijken. We leggen dan uit dat je meestal niet van bovenaf zo dicht op de haard kijkt, maar dat je meestal de haard van een afstand bekijkt, bijvoorbeeld vanaf de bank.
 • De vernevelaar/transducer is een slijtbaar onderdeel, maar kan relatief gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen.

 

Afmetingen van andere modellen

De Faber E-matrix Mood 800/500 RD is een roomdivider haard. Dit type haard is ook verkrijgbaar in andere varianten, zoals een doorkijk variant (E-matrix 800/500 ST), een driezijdige variant (800/500 III), een hoekvariant (800/500 II) of een variant met alleen vooraanzicht (800/500 I).

 

 

Specificaties

VlamtechniekWaterdamp

Inbouwbreedte101,2 cm

Inbouwhoogte89 cm

Inbouwdiepte55,3 cm

Kleureffecten in stelbaarJa

Met ruitJa

Verwarmingsfunctie1 - 2 kW

KnispermoduleJa

AfstandsbedieningJa

AppJa

Veelgestelde vragen over dit product

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Faber Faber E-matrix 800/500 RD | 101,2 cm | Elektrische inbouwhaard Roomdivider

Bezoek onze showroom in Rhenen (NL)

Persoonlijk advies van een expert

Inspirerende interieurmeubels met een haard

Uw huidige woonsituatie met nieuwe haard laten visualiseren in 3D

Overzicht van alle soorten vlambeelden die er zijn

Bezoek de showroom

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies