Bezoek showroom

Winkelwagen
Faber

Faber E-matrix 800/650 II Hoek | 94 cm | Elektrische inbouwhaard

Faber

Faber E-matrix 800/650 II Hoek | 94 cm | Elektrische inbouwhaard

Keuze van de specialist

Faber

Faber E-matrix 800/650 II Hoek | 94 cm | Elektrische inbouwhaard

Faber Faber E-matrix 800/650 II Hoek | 94 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 800/650 II Hoek | 94 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 800/650 II Hoek | 94 cm | Elektrische inbouwhaard
Faber Faber E-matrix 800/650 II Hoek | 94 cm | Elektrische inbouwhaard

Altijd 2 jaar garantie op je openhaard

Eigen montage team

Al meer dan 80 jaar ervaring

100% kwaliteit tegen scherpe prijzen

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Plus- en minpunten Volgens onze haardexpert

Deze haard heeft de body van de gashaard, wat terug te zien is in de stijlvolle afwerking.

Kan bediend worden met de meest luxe app die er bestaat binnen het gamma van elektrische haarden

Vraagt meer onderhoud (komt omdat de damp ontstaat vanuit water en dit kalk bevat). Na verloop van de branduren kan er een waas ontstaan op het glas. Dit is met een vochtige doek weg te halen.

Omschrijving

De hoekhaard Faber E-matrix 800/650 II: een mooi alternatief voor een gas- of houthaard. Ontdek het fascinerende vuurbeeld van deze elektrische inbouwhaard. Het unieke gepatenteerde driedimensionale vuurbeeld, voortgekomen uit de Faber Opti-Myst techniek, is adembenemend. Dankzij de verlichting en watervernevelaars zijn de vlammen vrijwel niet te onderscheiden van echt vuur. Geniet van de prachtige vlammen, de realistische houtdecoratie en het optionele gloeibed. Bovendien kun je met Faber's nieuwste ontwikkeling de kleuren van de vlammen aanpassen met behulp van RGB-LED verlichting.


Deze haard heeft slechts elektriciteit en water nodig, en stoot vrijwel niets uit, waardoor het energieverbruik beperkt blijft. Het is een milieuvriendelijke en toekomstbestendige keuze. Om toch de warmtebeleving van een echte haard te ervaren, is de E-matrix Mood 800/650 II voorzien van een verwarmingsfunctie met een vermogen van 2 kW. Hiermee kun je de ruimte aangenaam bijverwarmen. De haard is ook uitgerust met een regelbare knispermodule die vuurgeluiden produceert, om de beleving compleet te maken.

 

Opties

De Faber E-Matrix Mood 800/650 II wordt standaard geleverd met een afstandsbediening en een gebruiksvriendelijke app. Zo kun je eenvoudig jouw ideale vlambeeld en verlichting instellen. Bovendien geeft de app inzicht in eventuele storingen, zodat je snel kunt handelen en wij je direct kunnen ondersteunen.

 

Gebruiksvriendelijke app

Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken met elektrische haarden. Binnen 1 minuut heb je de bluetoothverbinding tussen de app en de haard tot stand gebracht. Er zijn veel opties waarmee je jouw droom vlambeeld en verlichting kan instellen. Krijgt de haard een storing? in de app zie je gelijk welke storing het is. Deze geef je aan ons door en dan kunnen we sneller handelen.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Onderverlichting en bovenverlichting zijn ook beschikbaar als optionele extra's. Onderverlichting creëert een gloeieffect op de bodem, waardoor het vuur nog realistischer lijkt. Bovenverlichting zorgt voor een mooie lichtval en een gloed bovenop de blokken, waardoor het houtset nog mooier naar voren komt. Met de app kun je zelf de lichtkleur, felheid en snelheid instellen, zodat je de haard volledig naar jouw wensen kunt aanpassen. De kleurencombinatie blijft een persoonlijke beleving.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard is de haard voorzien van een gewone glazen ruit, maar je kunt ook kiezen voor ontspiegeld glas. Dit glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd, vermindert de weerspiegeling in het glas, waardoor je het vuurbeeld nog beter kunt zien zonder hinderlijke reflecties. De ontspiegeling wordt gecreëerd door een speciaal folie aan de binnenzijde van het glas. Dit glas komt vooral goed tot zijn recht bij eenzijdige haarden.

 

Zwart glazen achterwand

Daarnaast kun je kiezen voor een zwart glazen achterwand in plaats van de standaard donkere matte achterwand. Het zwarte glas zorgt voor meer diepte in het vuur doordat de vlammen weerspiegelen in de achterwand. Hierdoor lijkt het alsof er meer vuur in de haard aanwezig is dan daadwerkelijk het geval is.

 

Decoratie

Standaard wordt de Faber E-Matrix Mood 800/650 II geleverd met een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Als je de voorkeur geeft aan witte kiezels of glazen blokjes met Acrylic Ice look, kunnen we deze als alternatief leveren. Zo kun je de haard volledig afstemmen op jouw interieur en persoonlijke smaak.

 

Waterleiding of Waterpomp

De haard wordt standaard geleverd met een waterleidingaansluiting die je kunt aansluiten op een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor jou realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte te krijgen. We kunnen dit zelf ook regelen met behulp van onze monteur of een loodgieter.

 

Is een waterleiding niet mogelijk? Dan bieden we de optie van een waterpomp. Je kunt een geschikte waterbak van een paar liter kopen bij een bouwmarkt, of wij kunnen een passende waterbak voor je regelen. Deze plaats je onder de haard. Houd er rekening mee dat dit systeem gevoeliger is voor vuil in de pomp. Om zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak te houden, leveren we een netje mee. We denken ook graag met je mee over hoe je de waterbak het beste in je meubel kunt integreren, of we kunnen het volledig voor je realiseren.

 

Mogelijkheden

De Faber E-Matrix Mood 800/650 II kan vrijwel overal in je ruimte worden geplaatst, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. Houd er echter rekening mee dat de haard een vaste wateraansluiting nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Als er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we samen kijken naar alternatieve oplossingen, zoals het aanleggen van een waterleiding via de kruipruimte of andere mogelijkheden. Als het niet haalbaar is om een waterleiding aan te leggen, kunnen we de haard alsnog aansluiten op een waterbox die in de ombouw van de haard wordt geplaatst.

 

We denken graag met je mee over hoe we de technische aspecten van de haard het beste kunnen vormgeven. Onze service houdt niet op bij de installatie. Mocht er ooit een storing of defect optreden, dan staat onze eigen servicemonteur voor je klaar. We zorgen ervoor dat je snel en efficiënt geholpen wordt, zodat je niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

 

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Bij de Faber E-Matrix Mood 800/650 II heb je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het opbouwen en installeren van de haard. We begrijpen echter dat dit meer aandacht vergt dan bij andere elektrische haarden. Het is vergelijkbaar met het installeren van een gashaard, waarbij je de haard aansluit op een waterleiding of waterbox. We voorzien je graag van advies en sturen je van tevoren een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring. We denken samen met jou na over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Mocht je liever niet zelf klussen en wil je verzekerd zijn van een goed resultaat, dan kan onze monteur bij je langskomen om de haard voor je op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Na de installatie kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te plaatsen of het volledig door ons te laten realiseren.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? We gaan samen uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen het meubel, laten je een 3D-tekening zien en bespreken alle details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Werk je samen met een interieurbouwer? Dat juichen we alleen maar toe! We zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt, zodat jij zo min mogelijk werk hebt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat het meubel met haard precies wordt zoals jij het voor ogen hebt.

 

Service

Bij Faber staat service hoog in het vaandel. Mocht er onverhoopt een storing of defect optreden, dan hoef je je geen zorgen te maken. Onze eigen servicemonteur komt bij je langs en zorgt ervoor dat het probleem snel en vakkundig wordt verholpen. Bij ons word je niet van het kastje naar de muur gestuurd, maar kun je rekenen op een snelle en betrouwbare service.

 

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse Decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmeting breedte: 94cm
 • Afmeting diepte: 53,5 cm
 • Afmeting hoogte: 86 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Geschikt om onder een televisie in een cinemawall te plaatsen vanwege het lage en brede design
 • Standaard geleverd met afstandsbediening en gebruiksvriendelijke app
 • Geen handmatig bijvullen dankzij de vaste watertoevoer
 • Het driedimensionale vuurbeeld van de E-Matrix Burner beweegt zich tussen het gloeiende asbed en de houtstammen, wat zorgt voor een speels effect
 • Het led lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen
 • De RGB-module maakt het zelfs mogelijk om de kleur van de vlam aan te passen
 • Met een ultradunne, flexibele waterleiding en een regulier stopcontact heb je alles wat je nodig hebt voor de aansluiting
 • Het unieke 3D-vuurbeeld maakt deze haard geschikt voor doorkijk en roomdivider opstellingen

 

Nadelen

 • Het vereist meer onderhoud vanwege de damp die ontstaat uit water met kalk. Na verloop van branduren kan er een waas op het glas ontstaan, maar dit kan eenvoudig worden verwijderd met een vochtige doek.
 • Sommige klanten merken op dat ze soms wat te veel in de lampen kijken wanneer ze naar de haard kijken. We leggen dan uit dat je thuis meestal niet van bovenaf zo dicht op de haard kijkt, maar meestal vanaf een afstand, bijvoorbeeld vanaf je bank. Dit zorgt voor een natuurlijkere kijkervaring.
 • Een ander aandachtspunt is dat de vernevelaar/transducer een slijtbaar onderdeel is. Gelukkig kan dit onderdeel gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen, zodat je probleemloos kunt blijven genieten van je haard.

 

Afmetingen andere modellen

De Faber E-matrix Mood 800/650 II  heeft aan 2 zijden glas. Dit type haard is ook leverbaar in een 3-zijdige variant  (800/650 III) of met alleen vooraanzicht (800/650 I), zodat je de haard in kunt bouwen zoals je zelf wilt. Mocht je een lagere ruit willen dan 65 cm hoog dan is er ook de Faber E-Matrix Mood 800/500 met een ruithoogte van 50 cm. Deze is ook mogelijk in een-,twee- en driezijdig.

 

 

Specificaties

VlamtechniekWaterdamp

Inbouwbreedte94 cm

Inbouwhoogte86 cm

Inbouwdiepte53,5 cm

Kleureffecten in stelbaarJa

Met ruitJa

Verwarmingsfunctie2 kW

KnispermoduleJa

AfstandsbedieningJa

AppJa

Veelgestelde vragen over dit product

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Faber Faber E-matrix 800/650 II Hoek | 94 cm | Elektrische inbouwhaard

Bezoek onze showroom in Rhenen (NL)

Persoonlijk advies van een expert

Inspirerende interieurmeubels met een haard

Uw huidige woonsituatie met nieuwe haard laten visualiseren in 3D

Overzicht van alle soorten vlambeelden die er zijn

Bezoek de showroom

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies