Bezoek showroom

Winkelwagen
British Fires

British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard

British Fires

British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard

Keuze van de specialist

British Fires

British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard

British Fires British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard
British Fires British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard
British Fires British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard
British Fires British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard
British Fires British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard
British Fires British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard

Altijd 2 jaar garantie op je openhaard

Eigen montage team

Al meer dan 80 jaar ervaring

100% kwaliteit tegen scherpe prijzen

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Wij denken graag met je mee

Je wilt uiteindelijk jouw droomhaard (en meubel) realiseren. Daar willen we je graag bij helpen! We luisteren naar jouw wensen en denken met je mee over wat het beste bij jou en bij je woonsituatie past.

Maak een afspraak

Plus- en minpunten Volgens onze haardexpert

One Box systeem - Je kunt bij de New Forest Electric Fire 1900 tijdens de installatie bepalen of het eenzijdig, tweezijdig en driezijdig moet worden. Je kunt zijpanelen bij laten leveren waarmee de zijkanten gesloten kunnen worden.

Onderhoudsvrij - er zijn geen onderdelen in de haard die periodiek onderhoud vereisen.

Deze elektrische haard heeft een reflecterende achterwand. Dit geeft een effect alsof de vlammen zich tussen de houtblokken afspelen. Een aandachtspunt is wel dat bij veel natuurlijk licht er meer reflectie van de achterwand is.

Omschrijving

Als je op zoek bent naar een realistische en adembenemende vuurervaring, is de British Fire New Forest 1200 Tall Deluxe dé haard voor jou. Deze haard focust op aspecten als diepte en vuurkleur, waardoor het net lijkt alsof je naar een echt vuur kijkt. De hoogwaardige houtstammen geven je het gevoel dat je door het New Forest bos in Engeland wandelt. Bovendien is elk model uitgerust met Air Curtain-technologie die koele lucht naar binnen laat stromen en verwarmde lucht terug de kamer in verspreidt via een uniek, dubbel uitlaatsysteem. Zo geniet je ook nog eens van heerlijke warmte!

 

Opties

De British Fire New Forest-serie biedt niet alleen een adembenemende vuurervaring, maar geeft je ook de vrijheid om de haard helemaal naar jouw wens aan te passen. Hieronder laten we je zien wat er allemaal mogelijk is met deze haard:

 

Deluxe real logs

De British Fires kunnen optioneel worden uitgebreid met een deluxe houtset, waardoor de haard nog realistischer oogt. Het handgemaakte, geschroeide en verkoolde houtset geeft de indruk van echte houtblokken in de haard, wat een onmisbaar element is voor de sfeer.

 

Vlammen en branderbed

De British Fires New Forest kan volledig naar jouw smaak worden ingesteld. Wil je een warmere vuurbeleving? Geen probleem! Je kunt ook het branderbed aanpassen met de opties Slate View, Forest View en Diamond Light View:

 • Slate view: Geef het brandstofbed een levendige uitstraling door leisteen en kristallen toe te voegen. Hierdoor komt er meer licht in de haard en ontstaat er een indrukwekkend gloeibed.
 • Forest view: Maak jouw haard helemaal af met een laagje houtsnippers voor een aards gevoel, alsof het hout echt in de haard is versplinterd.
 • Diamond light view: Als je houdt van glitter en glamour, vul dan de haard met kleine en grote kristallen. Zo kun je het brandstofbed allerlei kleuren licht laten uitstralen.

 

Air Curtain warmtemodule

Een haard is natuurlijk niet compleet zonder verwarmingsfunctie. Daarom heeft British Fires een warmtemodule toegevoegd aan de New Forest-serie, die werkt op basis van Air Curtain-technologie. Dit betekent dat er koude lucht naar binnen wordt gezogen en weer verwarmd de haard verlaat. Dit gebeurt over vrijwel de gehele breedte van de haard, zodat je ook in je favoriete stoel van de warmte kunt genieten. Uiteraard kun je deze warmtemodule eenvoudig aanpassen met de afstandsbediening. Superhandig!

 

Vuurzichten

Kun je niet kiezen tussen een front, tweezijdige of driezijdige haard? Geen zorgen! De British Fires New Forest komt met zijpanelen, zodat je ter plekke kunt beslissen of je de haard eenzijdig, tweezijdig of driezijdig wilt installeren.

 

Dark Glass

Om weerspiegeling aan de achterwand van de haard te verminderen en een beter vlameffect te krijgen, is het Dark Glass achterscherm een aanrader. Dit scherm reflecteert 70% minder dan een normale achterwand, waardoor het vuurbeeld extra wordt benadrukt.

 

Instelmogelijkheden voor vlammenspel en bodem

Je kunt zelf de helderheid van de vlammen regelen met drie lichtstanden, variërend van fel tot minder fel. Ook kun je de bodem op drie kleuren instellen, zodat je het helemaal naar jouw smaak kunt aanpassen.

 

Installatie

Zelf opbouwen en installeren

Deze haard is plug-and-play qua installatie en wordt vrijwel compleet geleverd. Je kunt ervoor kiezen om de haard zelf op te bouwen en te installeren, maar als je liever hulp krijgt, denken we graag met je mee en geven je advies over de beste manier om de haard te installeren. Als je zeker wilt zijn van een goede installatie zonder er zelf naar te hoeven omkijken, kunnen we het voor je regelen. Onze monteur komt bij jou thuis, bouwt de haard op en test hem meteen. Vervolgens kun jij de haard zelf in jouw meubel inbouwen of installeren.

 

Haard + meubel door ons

Wil je het totaalplaatje? Samen met jou denken we uitgebreid na over wat het beste past in jouw situatie. We brainstormen over de mogelijkheden, schetsen een meubel en presenteren dit uiteindelijk in een 3D-tekening. In onze showroom bespreken we de details aan de hand van stalen en voorbeelden. Als we samen tot een akkoord komen, meten we de situatie in en realiseren we jouw droommeubel met haard.

 

Interieurbouwer

Als je een meubel door jouw interieurbouwer laat maken, horen we dat graag. We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en alles goed geregeld wordt. We delen onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard werkelijkheid kan worden.

 

Service

Heb je te maken met een storing of defect? Onze eigen servicemonteur komt bij je langs. Zo kunnen we snel handelen en voorkomen dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Daar houden we niet van.

 

Specificaties en eigenschappen

 • Air Curtain Technology: (ACT) is een proces waarbij koelere lucht naar binnen circuleert en verwarmde lucht terug in de kamer wordt verspreid via het systeem met dubbele uitlaten. Hierdoor ontstaat er een efficiënt verwarmde ruimte.
 • Warmtevermogen: 1500 W
 • Voedingsspanning: 220–240 V AC
 • Nominaal vermogen: 50 Hz
 • Zekering: 13 Amp
 • Verlichting: LED
 • Nieuwste technieken: 3-D en 4-D vuurbeeld
 • Inclusief decoratie: Logsets en ice cristals
 • Optie voor wandmontage inbegrepen
 • CE gecertificeerd
 • Inclusief afstandsbediening
 • Afmeting inbouwbreedte: 72,2 cm
 • Afmeting Inbouwhoogte: 120,0 cm
 • Afmeting inbouwdiepte: 39,3 cm

 

Kenmerken van British Fires

Voordelen

 • Flexibel installatiesysteem - Met deze haard kun je tijdens de installatie beslissen of je hem eenzijdig, tweezijdig of driezijdig wilt hebben. Je kunt extra zijpanelen laten leveren om de zijkanten af te sluiten.
 • Onderhoudsvrij - Er zijn geen onderdelen in de haard die regelmatig onderhoud nodig hebben.

 

Nadelen

Deze elektrische haard beschikt over een reflecterende achterwand. Hierdoor lijkt het alsof de vlammen tussen de houtblokken ontstaan. Veel klanten ervaren dit als een doorkijkhaard die meer ruimte creëert. Echter, bij veel natuurlijk licht is er meer reflectie van de achterwand. Gelukkig kun je deze spiegeling aanzienlijk verminderen met de dark glass optie.

 

Andere modellen en afmetingen

British Fires heeft diverse modellen en afmetingen, we laten ze graag aan je zien:

Specificaties

VlamtechniekSpitvuur

Inbouwbreedte72,2 cm

Inbouwhoogte120,0 cm

Inbouwdiepte39,3 cm

Kleureffecten in stelbaarJa

Met ruitJa Nee

Verwarmingsfunctie1,5 kW

KnispermoduleNee

AfstandsbedieningJa

AppJa

Veelgestelde vragen over dit product

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Hoeveel stroom verbruikt deze haard? 

De haard maakt gebruik van LED techniek. De exacte waardes zijn niet bekend vanuit de fabrikant, maar houd rekening met ongeveer 20-30 watt per uur wanneer de haard op sfeerstand staat. Als de verwarmingsfunctie wordt ingeschakeld komt hier 1500 watt per uur bij.

British Fires British Fires New Forest 1200 Tall | 72,2 cm | Elektrische Inbouwhaard

Bezoek onze showroom in Rhenen (NL)

Persoonlijk advies van een expert

Inspirerende interieurmeubels met een haard

Uw huidige woonsituatie met nieuwe haard laten visualiseren in 3D

Overzicht van alle soorten vlambeelden die er zijn

Bezoek de showroom

Tevreden klanten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies